Wednesday, February 07, 2007

Bugunlerde etimek ve balkabagi ikilisine bayagi bir alistik.Gecenlerde yine kendi uydurmam olan bir tarifi kafama gore ,uzerine dolapta bozulmalarina kiyamadigim meyveler dizerek susledim.Isterseniz kisaca anlatayim.Pasta yapanlarin en azindan bir tane de olsa ellerinde beyaz krema tarifi vardir.Isterseniz kakaolu da deneyebilirsiniz bu tarifi.Oldukca basit,zahmet gerektirmeyen ve hos bir lezzet.

Malzemeler;

1 paket etimek(istege gore veya icine dizeceginiz borcam buyuklugune gore belki 1,5 paket)

1 balkabagi (burda butternut squash kullandim ben)

1 su bardagi dovulmus ceviz

Krema icin:

1/2 sut

1 yumurta sarisi

2 cay bardagi seker(ben daha az kullandim)

1 paket vanilya

3,5 yemek kasigi un

1 tatli kasigi margarin

Uzeri icin:

evinizdeki herhangi meyveler(cilek,muz,kiwi)

Yapilisi:

Onceden balkabagini soyup(bu kismi biraz ugrastiriyor ama sonuca deger) ince dilimler halinde kesin.Sonra 1-2 saat kadar istediginiz olcude sekerle bekletin.Ben 1 cay bardagi kadar seker kullaniyorum.Cunku uzerine dokecegimiz krema da sekerli olacagi icin iyi ayarlamak gerekir.Beklettikten sonra cok kisik ateste pisirin.Zaten pure halinde kullanacagimiz icin cok ya da az pismis olmasi onemli degil ama yumusak olmasi onemli tabii.Bunu bir kenarda sogumaya bekletiyoruz.Ben balkabaginin suyunu da etimekleri islatmak icin ayirdim.

Kremanin yapilisi:

Un,sut,seker,yumurta sarisini tencerede krema kivamina gelene kadar pisirini.Pisince icine vanilya ve margarini de ekleyip karistirin.Ve sogumaya birakin.

Gelelim etimeklere.Ben orta buyuklukte borcama (resimde de goruldugu uzre) once bir sira halinde etimek dizin.Uzerine kasikla balkabaginin suyunu gezdirin.Isterseniz sutle de yapabilirsiniz ama ben suyunu heba etmek istemedim ve islatmak icin kullandim.Daha sonra pure haline getirilmis balkabagini iyice uzerini ortecek sekilde etimeklerin uzerine yaydim.Ve uzerine de dovulmus ceviz.Goruntusu enfesti ,keske resmini cekip koysaydim o halini de.Uzerine bir kat daha etimek ve en uste de kremayi yedirin.Her tarafini kapladigindan emin olun.Cunku etimegin yumusamasi biraz zaman aliyor.Soyle 1-2 saat buzdolabinda bekletirseniz daha iyi sonuc alirsiniz.Uzerini de dilerseniz sevdiginiz meyvelerle susleyebilirsiniz.

Cocuklarin da hosuna gideceginden eminim.Benim oglum cok sevdi.

Afiyet olsun.Bebislerimize de yarasin lop lop et olsun:)

5 comments:

Defne said...

Jaleciğim, Derenciğimin nasıl böyle tombul yanaklı olduğu çıktı ortaya. Ah bir orada olsam neler edeceğim ben o fındığa :).

Tarif çok güzel, ellerine sağlık. Blogun hayırlı olsun canım arkadaşım, sıkı talipçinim bundan sonra.

Jale said...

Defnecim,cok sagol canim benim.Yine beni yalniz birakmadin.
Derencik annesinin guzel ellerinden,ozenle hazirlanmis mamalarla -bugunlerde pek istahi yerinde olmasa da - iyi besleniyor.

Guzel dileklerin icin tesekkur ederim Defnecim.Her zaman beklerim:)

Unknown said...

Merhaba Sevgili Jale, bloguma biraktigin yorumlardna sonra bende gelip seni bir ziyaret edeyim dedim:) Pasta nefis olmus, sutlu tatlilari da cok severim hafif olur. ellerine saglik. sevgiler
Derya

Unknown said...

merhaba Sevgili Jale,
bloguma yorumlardan biraktigin guzel yorumlardan sonra ben blogunu ziyaret etmek istedim:)Yaptigin tatli cok guzel gorunuyor. sutlu tatlilari cok severim cunku hafifi oluyor. ellerine saglik.sevgiler
Derya

Jale said...

Merhaba Deryacim,
sen de hosgeldin bloguma ve iade-i ziyaretin ve yorumlarin icin de cok tesekkur ederim.Ben de cok severim sutlu tatlilari.Aklima geldikce eklerim senin icin de.Bir de etimek tatlisi var,ilk firsatta tarifini yazarim.
Sevgiyle kalin.