Friday, April 27, 2007

Peynirli Mantarlar.Kahvaltilara yeni lezzet.

Haftasonu icin yapabileceginiz pratik,basit ve bir o kadar da leziz bir lezzet bu.Ben gecen yaz Izmir'deki kuzenimin esinin gozlere senlik hazirladigi sabah kahvaltisinda tanistigim bu mantar tarifini her firsatta yapiyorum.Oldum olasi mantara bayilirim.Hele annemin buyudugu koyde koze atilan mantarin kokusu hala burnumda,tadi damagimdadir.Tabii sirf mantar degil o lezzetli koy patatesleri,soganlari kozde nefis yayla havasinda yemek baskadir.Neyse ben yine muhabbeti baska yone cevirmeden tarife geceyim. Malzemeler: Istege gore 10-15 tane (tane hesabi herkese 3-4 tane dusecek sekilde) Herbirinin uzerine kucuk mantar agzi buyuklugunde kesilmis kasarlar biraz tuz cok az limon suyu Yapilisi: Mantarlari rengi degisene kadar cok az suda uzerlerini gecmeyecek kadar suyla pisirin.Ben duz bir tavada uzerini kapatarak kaynatiyorum.Uzerlerine cok az limon SIKIyorum.Rengi degisince suyun birazini dokun,icinde cok az su kalmasi yeterli,yeterki mantarlarin suyu cekip yanmasin.Her bir mantarin uzerine peynir parcalarini yerlestirin ve biraz da tuz ekleyin cunku mantarlar normalde tatsiz oluyor.Peynirler yumusayip akmaya baslayinca servise hazir demektir.Afiyet olsun.

No comments: